Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман наразі відмовився очолювати уряд – депутат


Зліва направо: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, президент Петро Порошенко і голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на розширеному засіданні уряду (архівне фото)
Зліва направо: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, президент Петро Порошенко і голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на розширеному засіданні уряду (архівне фото)

Народний депутат, член фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм заявив, що нинішній голова Верховної Ради Володимир Гройсман, якого запропонували на посаду нового прем’єр-міністра, на даний момент відмовляється очолювати уряд.

Як сказав він журналістам після засідання фракції, на цьому засіданні цю інформацію повідомив голова фракції Юрій Луценко. За словами Найєма, Луценко сказав, що причиною стало те, що на цей час не досягли згоди щодо кандидатур на посади кількох міністрів, яких вимагав Гройсман.

За його словами, фракція «Народного фронту», з якою фракція «Блоку Петра Порошенка» прагне створити нову коаліцію, «пішла думати», і переговори, очевидно, продовжаться вже у вівторок уранці.

Про те, що фракції «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» ще не дійшли з Володимиром Гройсманом згоди щодо структури і складу майбутнього уряду, повідомляв журналістам і заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

Агентство «УНІАН» додає зауваження неназваного джерела у фракції «Блоку Петра Порошенка» про те, що про категоричну відмову Гройсмана очолювати уряд наразі не йдеться.

Народний депутат від фракції «Народного фронту» Вікторія Сюмар, зі свого боку, заявила журналістам, що її фракція вражена відмовою Володимира Гройсмана. За її словами, її фракція досягла і з «Блоком Петра Порошенка», і з самим Гройсманом усіх попередніх домовленостей про склад уряду і не мала з ними ніяких суперечностей щодо цього.

У фейсбуці вона також написала, що зрив домовленостей щодо уряду Гройсмана відбувається, за її словами, «через проблеми кандидата від «БПП» з фракцією «БПП».

Після того, як прем’єр Арсеній Яценюк заявив у неділю, що подасть у відставку у вівторок, президент Петро Порошенко висловив сподівання, що того ж дня буде створена нова коаліція і новий уряд. Фракція «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді вже раніше заявляла, що підтримує на посаду нового прем’єра кандидатуру нинішнього спікера Володимира Гройсмана.

Фракції «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» останнім часом вели переговори про створення коаліції з цих двох фракцій із залученням до неї нині позафракційних депутатів, щоб зібрати не менш як 226 голосів на свою підтримку.

XS
SM
MD
LG