Доступність посилання

ТОП новини

СБУ розшукує осіб, які сховали зброю в передмісті Одеси


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України намагається встановити осіб, які організували збройний склад у передмісті Одеси. Про це спецслужба інформує 30 квітня на своїй сторінці у Facebook.

«Схованка була облаштована у покинутій будівлі на виїзді з міста. Співробітники спецслужби спільно з поліцією вилучили три гранатомети, 42 гранати РГД і Ф-1, майже півтори тисячі набоїв, три магазини до ручного кулемету Калашникова, сигнальні ракетниці та димові шашки», – йдеться в повідомленні СБУ.

Також 30 квітня Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі в Одесі 2 травня.

Раніше суд дозволив проводити масові акції на Куликовому полі в Одесі 1-10 травня, обмеживши при цьому використання піротехніки, проте у міськраді заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей, учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

На даний час у Малиновському райсуді Одеси розглядаються епізоди провадження про масові заворушення, що були в центрі міста.

На лаві підсудних – 20 обвинувачених, з яких п’ятьох утримують під вартою, у решти – інші запобіжні заходи.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG