Доступність посилання

ТОП новини

В Україні можуть запровадити ліцензування книг із Росії – Кириленко


В’ячеслав Кириленко
В’ячеслав Кириленко

У травні на розгляд Кабінету міністрів України запропонують законопроект про ліцензування книжкової продукції з Росії. Документ розробляє робоча група при Держкомтелерадіо, яка займається напрацюванням закону про обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України. Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка.

«Якщо це наукові видання, привезені з Росії, то, безумовно, після ліцензування вони мають доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книга, вона не повинна бути на полицях наших магазинів. Хочу наголосити, що закон про ліцензування не поширюватиметься на українські й іноземні книги, а тільки на ті, які привезені з країни-агресора», – цитує В’ячеслава Кириленка його прес-служба.

Росія анексувала Крим у 2014 році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Україна і Захід звинувачують Росію в підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила про проведення антитерористичної операції на частині території Донецької і Луганської областей.

На цю ж тему:

04.04.2016
Мінкульт хоче взятись на антиукраїнську літературу

Питання арештів книжкової продукції дискусійне навіть у ЄСПЛ – медіаюрист далі

XS
SM
MD
LG