Доступність посилання

ТОП новини

Виступ Ролдугіна у Пальмірі є жестом зневаги Кремля у бік Заходу – журналісти


Концерт в амфітеатрі сирійського міста Пальміра, 5 травня 2016 року
Концерт в амфітеатрі сирійського міста Пальміра, 5 травня 2016 року

На концерті у сирійському місті Пальміра зіграв фігурант «панамських паперів» віолончеліст Сергій Ролдугін

Виступ фігуранта «панамських паперів» та друга Путіна віолончеліста Сергія Ролдугіна на концерті симфонічного оркестру Маріїнського театру у сирійському місті Пальміра може бути жестом зневаги у бік Заходу, який у Кремлі вважають відповідальним за витік документів, що кинули тінь на наближених до Путіна. Про це, коментуючи участь Ролдугіна у концерті, пишуть деякі західні оглядачі.

Як відомо, у четвер у сирійському місті Пальміра, про звільнення якого від бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава» заявили у офіційному Дамаску та Москві, відбувся концерт «пам’яті сирійських військовослужбовців». На події зіграв Маріїнський оркестр під керівництвом Валерія Гергієва, а також віолончеліст Ролдугін, через якого, відповідно до «панамських паперів», здійснюється відмивання коштів у колі осіб найближчих до президента Росії Володимира Путіна.

«У Пальмірі говорить Путін, грає симфонічний оркестр Маріїнського театру, а віолончеліст Ролдугін, який бере участь у відмиванні мільярдів за усім цим споглядає», – пише московський кореспондент видання Financial Times Макс Седдон.

Путін особисто поспілкувався з учасниками концерту «З молитвою про Пальміру» по відеозв’язку, повідомляють російські ЗМІ.

«Знеславлений панамськимим паперами Ролдугін грає у Пальмірі», – відзначив очевидне у Twitter Майкл Міллер, журналіст-міжнародник, який тривалий час працював у виданні Mashable.

У той час, як ряд коментаторів обмежились констатацією факту, що на події зіграв фігурант панамських паперів, інші назвали його присутність жестом Кремля. Мовляв «вилив», який у Москві охарактеризували, як спрямовану проти Росії операцію західних спецслужб, Кремлю аж ніяк не зашкодив.

«Виступ Ролдугіна у Пальмірі – це результат місячного мозкового штурму у Москві над питанням, як сказати «ідіть ви на…» після оприлюднення панамських документів», – кепкує редактор видання Global Voices Кевін Ротрок.

«Ролдугін грає на концерті на руїнах Пальміри. Не можу припинити думати, що його присутність – це умисний жест «та пішли ви», спрямований до Заходу», – відзначив у Twitter Том Парфітт, московський кореспондерт видання The Times.

Це краще, ніж те, що випало на долю Пальміри під орудою «Ісламської держави», зазначає Марк Маккіннон, міжнародний кореспондент канадського видання The Globe and Mail.

«Не треба любити Путіна чи Асада, щоб подумати, що це краще ніж те, що готувала Пальмірі «Ісламська держава», – вважає Маккіннон.

«А що думають самі сирійці?» – радить поцікавитись усім оглядачам московський кореспондент «Німецької хвилі» Емма Бурровс. І зазначає: «Сама Росія дуже пишається своїм внеском у звільнення Пальмири».

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG