Доступність посилання

ТОП новини

«Євробачення-2017» має бути проведене в українському Криму – соцмережі


«Сергій Лазарєв – не російський співак. Він звільнився ще місяць тому»

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала перемогла у пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на неділю, 15 травня.

Представниця України набрала найбільшу кількість голосів – 534. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія – 511 балів, третє – Росія з 491 балом.


«Наступне «Євробачення» має відбутися в українському Криму, – такими повідомленнями буквально вибухнула твіттер-спільнота. – Лише треба вирішити: в Ялті, чи у Сімферополі».

А співачка Лара Фабіан припустила, що наступний конкурс можна провести в Одесі:


Голосом Джамали до світу промовляв український народ – президент України

Джамалу із перемогою привітали перші особи держави, а також керівництво Меджлісу кримськотатарського народу.


Головред «Української правди», кримчанка Севгіль Мусаєва-Боровик зазначила, що в умовах репресій, які тривають проти кримських татар в окупованому Криму, перемога Джамали – нагадування про те, що кримські татари обов’язково повернуться до українського Криму.


Кримчани у соцмережах також дякували землячці за перемогу: «Це найкраще, що могло статися за останні два роки!»


Руслана: Ми щасливі знову сказати світові: Welcome to Ukraine!

Привітала Джамалу і Руслана Лижичко, котра дотепер була єдиною представницею України, яка здобувала перемогу на «Євробаченні».


А фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук, який 14 травня відзначав свій День народження, назвав перемогу Джамали найкращим подарунком:

Росія: «Сергій Лазарєв – не російський співак. Він звільнився ще місяць тому»

Представник Росії Сергій Лазарєв, перемогу якого передбачали букмекери, посів третє місце. Користувачі соцмереж одразу звернули увагу на те, як цей факт висвітлили російські пропагандисти.

Згадали російському ТБ і ще один фейк, розповсюджений за кілька днів до конкурсу: про те, що перемогу Джамали нібито проплатив... Пентагон.​

Відео виступу Джамали у фіналі «Євробачення-2016»:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG