Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко про марш у центрі Києва: зірвати мирні процеси – безвідповідально щодо України


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що зірвати мирні процеси стосовно Донбасу є безвідповідально щодо України

«Не можу не сказати декілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з’явилися ці картинки на російському телебаченні – шини, петарди, повідомлення щодо поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки розповсюджуються і навмисно підіграються картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз наголошую, це абсолютно чітка позиція – військового шляху до повернення Донбасу не існує», – сказав у п'ятницю Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Президент України наголосив, що зірвати «мирні процеси, прикриваючись будь-чим, є абсолютно безвідповідально щодо України».

«І це призведе лише до того, що частина Донеччини і Луганщини, в наслідок цих процесів, залишиться під окупацією. Допустити це я як верховний головнокомандувач, як президент, не можу. Це не є мій сценарій», – наголосив він.

У п'ятницю в центрі Києва відбулася акція, організована організацією Цивільний корпус «Азов», під назвою «Вимоги нації – ні капітуляції». Хода розпочалася від монумента «Батьківщині-матері» і завершилася мітингом під будівлею парламенту. На мітингу виступив лідер руху, народний депутат Андрій Білецький, який заявив, що основною вимогою «Азову» є непроведення виборів у контрольованих бойовиками районах Донбасу.

XS
SM
MD
LG