Доступність посилання

ТОП новини

Савченко не повинна перетворитиcя на «проект» (огляд преси)


Має початись боротьба Савченко за саму себе вже в нових реаліях

Після повернення Надії Савченко в Україну нинішня політична «еліта» буде її «обробляти», щоб «підлаштовувати» під відповідні політичні цілі і проекти. Саме тому, як переконує газета «День», після боротьби за Савченко, має початись боротьба Савченко за саму себе вже в нових реаліях, де навколо не буде наглядачів і суддів, а будуть улесливі обличчя з посмішками та пропозиціями від яких начебто «не можна відмовитись». При цьому всі знають запальний характер Надії, інакше кажучи, її психологічний портрет. А це значить, що вона в певний момент може стати торпедою для процесів або хаотичних, або тих, які дехто вірно регулює. Причому торпеду цю можуть дійсно запустити з Росії. Інакше кажучи – Надії Савченко в жодному разі не можна допустити перетворити себе з героїні на «проект», наголошує газета.

Активізувавши бойові дії на Донбасі, Кремль хоче змусити Київ піти на їхні умови щодо роботи поліцейської місії ОБСЄ, переконує газета «Україна молода». Видання пише, що ескалацією конфлікту на Донбасі Росія хоче змусити Україну і міжнародних партнерів піти на їхні умови щодо роботи збройної місії в зоні конфлікту. Заголовок публікації – «Небажана, бо озброєна».

Окупований Донбас можна повернути двома шляхами – гіршим і найгіршим, переконує експерт тижневика «Країна». Гірший варіант, коли ця територія стане умовно українською, але Київ погодиться на вибори за російським сценарієм. Тоді конфлікт заморозять. Ще гірший варіант, коли Україна під тиском Євросоюзу сама фінансуватиме ці території. Починаючи з відновлення об’єктів, які зруйнували бойовики, до повного забезпечення місцевих жителів. Так Росія отримає абсолютний контроль над ситуацією в Україні. Загалом, як зазначає експерт тижневика, повернення Донбасу займе п’ять років. Якщо за цей час окуповані території не реінтегруються, цього вже не буде ніколи.

На Всесвітньому антикорупційному саміті в Лондоні Україна взяла не себе нові обов’язки в глобальній боротьбі з корупцією. Серед зобов’язань є покарання корупціонерів та підтримка постраждалих від корупції. Утім, як зазначає газета «День», з цим в Україні справи просуваються кепсько. Лише п’ята частина корупціонерів, засуджених за хабарництво, знаходиться за ґратами. 9% виправдані, хоча в цілому в Україні виправдальних вироків менше 1%. Решту корупціонерів штрафують або присуджують їм випробувальний термін. Докладніше про корупцію «День» розповідає в статті «Як захиститися від... чиновників-клептократів».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG