Доступність посилання

ТОП новини

Пинзеник: Рада може розглянути подання про зняття недоторканності з Онищенка в липні


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Виконувач обов’язків голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Павло Пинзеник заявляє, що парламент може в липні розглянути подання генерального прокурора про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

«Якщо не буде змін до календарного плану, то розглянути це питання можна буде на пленарному засіданні лише в липні», – сказав Пинзеник.

За його словами, сьогодні засідання регламентного комітету не планується, подання наразі не надійшло до профільного комітету.

«Воно (подання – ред.) сьогодні може надійти до комітету, але воно ще не може бути готовим до розгляду, оскільки як мінімум необхідно надання письмових пояснень самим народним депутатом Онищенком… На це регламент відводить народному депутатові п’ять днів», – сказав Пинзеник.

Він також зауважив, що є визначений термін розгляду такого питання, який становить 20 днів, і в цей період подання має бути розглянуто.

Згідно з календарним планом, після поточного пленарного тижня депутати два тижні не працюватимуть у пленарному режимі, наступний пленарний тиждень розпочнеться 4 липня.

Сьогодні до Верховної Ради внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Онищенка і притягнення його до відповідальності. Також сьогодні у НАБУ з посиланням на дані Державної прикордонної служби повідомили, що ввечері 14 червня Онищенко вилетів чартерним рейсом у напрямку французького міста Ніцца, станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повертався.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». Тоді ж у НАБУ повідомили, що місце перебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні.

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбувалися у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжували «займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG