Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: практична підтримка України з боку НАТО вийде на новий рівень


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Політична й практична допомога Україні з боку НАТО у Варшаві на саміті НАТО вийде на новий рівень, заявив генеральний секретар Північноатлантичного союзу Єнс Столтенберґ перед самітом лідерів альянсу, що збирається у Варшаві цього тижня.

Як зазначив керівник НАТО, не лише буде висловлена міцна політична підтримка територіальної цілісності та суверенітету України, але йтиметься про новий рівень практичної допомоги їй через ухвалення всеохопного комплексного пакету.

«Цей пакет включатиме стратегічну дорадчу підтримку, – пояснив Столтенберґ. – Ми вже надаємо допомогу Україні через трастові фонди, що покривають такі сфери, як командування й контроль, логістику та кібернетичну безпеку. Ми додамо до цього нові проекти різноманітної діяльності через трастові фонди. Туди будуть долучені проекти, що, зокрема, стосуватимуться гібридної війни, знешкодження вибухових пристроїв і стратегічних комунікацій».

Столтенберґ: практична підтримка України з боку НАТО вийде на новий рівень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Виконувач обов’язків голови місії України при НАТО Єгор Божок пояснив Радіо Свобода, що голова альянсу тут «навів тільки два із сорока нових напрямків, по яких Київ планує працювати з НАТО після саміту».

«Незалежна, суверенна та стабільна Україна, що твердо віддана демократії та верховенству права, – це ключовий чинник євроатлантичної безпеки», – додав Столтенберґ.

Як повідомив керівник НАТО, у Варшаві в засіданні Комісії Україна – НАТО візьме участь президент України Петро Порошенко.

У суботу Порошенко заявляв, що за результатами цієї зустрічі Україна – НАТО на найвищому рівні буде погоджений комплексний пакет допомоги Києву. За його словами, цей документ буде спрямований на зміцнення оборони України за допомогою «потужніших структур безпеки».

XS
SM
MD
LG