Доступність посилання

ТОП новини

Арешт сина Черновецького може мати серйозні наслідки для багатьох впливових людей у Києві – Березовець


У Барселоні (Іспанія) внаслідок спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан, повідомляє El Mundo. У Facebook уже активно відреагували на цю новину. І дехто з експертів вважає, що затримання Степана Черновецького може мати серйозні наслідки для багатьох впливових людей в Києві.

У повідомленні El Mundo говориться, що серед затриманих, крім сина Черновецького, українці та росіяни, які проживають в Барселоні. Їх підозрюють в участі у кримінальній організації, відмиванні грошей, підробці офіційних документів, а також податкових махінаціях.

За даними видання, силовики затримали підозрюваних в дорогому ресторані японської кухні, що належить вірменському бізнесменові Арману Маїляну.

Слідчі припускають, що ресторан, в якому відбулися затримання, був «прикриттям для членів української мафії», які інвестували в нього кошти, здобуті незаконним шляхом.

Інше іспанське видання El Pais з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що син Черновецького та його спільники відмили приблизно 10 мільйонів євро.

Український політтехнолог Тарас Березовець вважає, що затримання Степана Черновецького може мати вкрай серйозні наслідки для багатьох впливових людей в Києві, написав на своїй сторінці у Facebook.

«Цікава історія трапилася з сином Леоніда Черновецького – Степаном. Його арешт в Барселоні може мати вкрай серйозні подальші наслідки для багатьох впливових людей в Києві. Зовсім нещодавно поновилося розслідування щодо зловживань екс-мера Черновецького і людей з його оточення. Тому їм зараз конче необхідно зам'яти скандал з Черновецьким джуніором. Його видача Україні може стати фатальною для багатьох людей, в тому числі для тих, що влаштувалися у Раді. У будь-якому випадку, уважно спостерігаємо за тим, що відбувається. Адже хтось точно почне сіпатися. І так, ось саме тому дуже правильна думка генпрокурора Юрія Луценка превентивно позбавляти депутатів закордонних паспортів», – написав Березовець.

Українська правозахисниця Марія Томак теж прокоментувала у Facebook затримання Степана Черновецького.

««Сюрприз-сюрприз... У попередніх серіях: один персонаж із когорти «тамбовських», яких звинтили в Іспанії кілька місяців тому, також виявився громадянином України, але його ім'я навіть ніде не прозвучало, зате серед них були особи із тісними зв'язками з «Единой Россией». Тепер от син Леоніда Черновецького. Доки батько намагається «ощасливити» Грузію (створює партію «За счастливую Грузию»), його чадо арештовують за відмивання коштів спільно із російськими бандитами. У веселі часи живемо. God Save іспанських прокурорів», – написала вона .

Журналіст Єгор Чечеринда додав у Facebook: «Тут Степана Черновецького іспанці затримали. Начебто купляв іспанські компанії, відмивав через офшори гроші і купляв нерухомість.»Навідмивав» аж (!!) на 10 мільйонів євро. Така складна схема, і такий малий гешефт. Он батько Леонід просто продавав київську землю і «навідмивав» на цьому начебто цілий мільярд доларів, як колись писали ЗМІ і казав його наступник Олександр Попов. Юрій Луценко, який тоді був міністром МВС, навіть влаштовував з космічним мером кулачні бої прямо на засіданні РНБО. Які казав Леонід Михайлович, Луценко погрожував посадити за оборудки його сина Степана, через що начебто і сталася сутичка. Було це у січні 2008-го. Пройшло 8,5 років і Степана «закрили» в Іспанії. Натомість в Україні ані до нього, ані до його «космічного» батька, ані до членів його «молодої команди» у правоохоронців жодних претензій. Чи був той мільярд, чи не було того мільярда... Хто його тепер розбере? Хай іспанці мучаються з доказовою базою…»

Черновецький заперечує затримання свого сина в Іспанії

Колишній мер Києва Леонід Черновецький заперечує інформацію про затримання свого сина Степана в Іспанії. Про це екс-мер написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мій син не затриманий! Це неправда, він перебуває у себе вдома в Барселоні, і на цей час відповідає на запитання поліції про обставини, пов’язані з якоюсь людиною! Якби його хотіли затримати, то він давно вже був би затриманий», – написав Черновецький.

Він висловив переконання у тому, що до вечора 12 липня іспанська поліція вибачиться перед його сином. «Але оскільки про нього поліція офіційно заявила в пресі, моя сім’я це так просто їм не залишить! Ми висунемо поліції Барселони серйозні позовні заяви за повідомлення, що ганьблять мого сина», – сказав екс-мер Києва.

Він також заявив, що його син ніколи не займався незаконними справами. «Йому це було не потрібно, оскільки на його рахунках достатньо грошей, які він чесно заробив при продажу банку в Україні! Він чесна людина! І виключно законослухняний», – написав Черновецький.

Екс-мер пообіцяв, що завтра нову заяву з цього приводу зробить він сам або його син Степан.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG