Доступність посилання

ТОП новини

Україна просто мусить здійснити необхідні реформи (світова преса)


Американське видання The New York Times пише про результати саміту НАТО у Варшаві з огляду на підтримку України. Американський тижневик Newsweek повідомляє про те, як мер одного з українських міст призначив Путіна своїм радником. Cайт німецької радіомовної корпорації Deutsche Welle пише про розповсюдження діяльності російської мафії у Німеччині.

Американський часопис The New York Times вміщує матеріал «Україна заслужила поплескування по спині і нічого більше на саміті НАТО». У статті йдеться, що Україна отримала обіцянки подальшої підтримки на саміті НАТО у Варшаві, але перспектива членства в альянсі виглядала такою ж далекою, як і завжди у той час, коли Захід шукає тимчасового зближення з Росією. Видання додає, що НАТО ухвалила під час дводенного саміту у Варшаві укріпити східний плацдарм у відповідь на анексію Росією українського Криму та підтримку Москвою бойовиків, які воюють проти українських військ на сході України. Проте у статті наголошується, що через більше ніж два роки західних санкцій проти Росії дехто поміж членів НАТО та Європейського союзу проштовхує ідею пом'якшення позиції щодо Москви, дещо втомившись від повільної модернізації економіки і боротьби з корупцією в Україні. Далі газета наводить слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, який зазначив, що північноатлантичні союзники об'єднані у своїй підтримці українського суверенітету та територіальної цілісності. Керівник альянсу додав, що НАТО не визнає і не визнаватиме протизаконної та нелегітимної анексії Росією Криму, а також засуджує навмисну дестабілізацію Росією східної України.

Американське видання пише, що Столтенберґ також наголосив на подальшій політичній підтримці альянсом України, додавши, що НАТО допоможе Києву у розмінуванні зони бойових дій та допоможе у поліпшенні українських військових можливостей. Саме ці рішення, на думку президента України, який також брав участь у саміті у Варшаві, свідчать про те, що альянс міцно перебуває на боці України. Тому Україна просто мусить здійснити необхідні реформи. Все це, за словами українського керівника, приведе Київ ближче до тих критеріїв членства в НАТО, а народ України вирішить, що робити далі. Газета пояснює, що тут йшлося про членство, яке обіцяли Україні у 2008 році, але нині про членство навіть і не йдеться. За словами представника Білого дому, президент Порошенко провів у Варшаві окремі зустрічі з керівниками США, Німеччини, Франції та Італії, де його запевнили у підтримці України. Було також сказано, що Україна здійснила помітний поступ у здійсненні політичних, економічних та антикорупційних реформ, але ще більше роботи попереду.

The New York Times повідомляє, що президент України Петро Порошенко та президент Франції Франсуа Олланд заявили, що 6 лідерів країн працювали над «дорожньою картою» заходів безпеки, необхідних для проведення виборів на Донбасі.Часопис також наводить слова українського віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, яка каже, що НАТО може скористатися українським досвідом боротьби з гібридною війною Росії на власній території. До цієї війни, за словами українського урядовця, входить надсилання Росією своїх військових без жодних позначок і масова кампанія дезінформації. Разом з тим Іванна Климпуш-Цинцадзе, як пише американське видання, зробили певні критичні зауваження щодо Заходу, зазначивши, що брак перспективи членства для України має негативний вплив на стан безпеки у регіоні. За її словами, Захід має зробити дуже стратегічний, довготерміновий вибір і не шукати вдаватися до жодних пояснень для самих себе з тим, щоб відвертатися від України.

«Чи ви знаєте, що Україна заслужила поплескування по спині і нічого більше на саміті НАТО?»


Американський суспільно-політичний тижневик Newsweek друкує матеріал «Володимир Путін отримує роботу радника мера у західній Україні». Видання пише, що мер міста Хмельницький потрапив до заголовків новин через те, що взяв на роботу до себе певну особу. Тижневик розповідає, що в українській політиці час від часу з'являються постаті, які, м'яко кажучи, дещо дивують і подекуди дивують своїми іменами. Принагідно згадується один з кандидатів на українських виборах, який звався Дарт Вейдер, але, на думку видання, найбільше шокувало призначення радником мера Хмельницького на посаду одного зі своїх радників чоловіка на ім'я Володимир Путін.

Тижневик розповідає, що Олександр Симчишин, мер Хмельницького, який представляє проєвропейську партію «Свобода», попросив, аби Путін став його радником з питань безпеки. Американське видання, втім, зазначає, що нове призначення Путіна радником мера українського міста не є оливковою гілкою, простягнутою мером українського міста президентові Росії. Все значно простіше. Новий радник мера Хмельницького є повним тезкою кремлівського керівника. Тижневик зазначає, що 44-річний Володимир Васильович Путін є власником приватної фірми охорони. Новий радник мера Хмельницького має три вищі освіти і зрозуміло, що його призначення з'явилося у заголовках як в Україні, так і у Росії.

Newsweek пише, що Володимир Васильович Путін, який на 20 років молодший за Путіна кремлівського, не єдиний Путін, який «засвітився» в українській політиці. Зокрема, як пише американський тижневик, у жовтні 2015 року ще один український Путін, цього разу Георгій Путін, був самовисуванцем на посаду мера Одеси, щоправда, як додає видання, з цього геть нічого не вийшло. Насамкінець видання згадує ще одного Путіна, цього разу вже російського, але не того, який засідає у Кремлі. Йдеться про Володимира Володимировича Путіна, який має навіть однакове по-батькові з російським президентом. Це – механік, який висунувся на місцевих виборах у російському місті Брянськ. Як не парадоксально, зазначає видання, цього Путіна навіть не допустили до виборів, бо ж він нібито подав хибну інформацію у своїй заяві.

«Володимир Путін отримує роботу радника мера у західній Україні»



На сайті німецької телерадіомовної компанії Deutsche Welle вміщений матеріал «Федеральна поліція попереджає про розповсюдження російської мафії у Німеччині». У статті йдеться про те, що російська мафія, за даними німецьких правоохоронців, створила потужну базу у цій країні. Голова Федеральної кримінальної поліції Німеччини каже, що кримінальні банди з Росії можуть потенційно завдати величезної шкоди. З того ж таки джерела випливає, що російська мафія розширює свій вплив у Німеччині. І саме цей дедалі більший вплив організованої злочинності з Росії може призвести до втрати мільярдів євро.

Далі німецький телерадіомовник вказує на те, що діяльність «російсько-євразійської організованої злочинності» у Німеччині є доволі розвинутою і динамічною. Ця діяльність також розширює свої рамки і масштаби. Принагідно додається, що російська організована злочинність у Німеччині розпочалась ще за радянських часів. Німецький телерадіомовник додає, що російська мафія нині займається такими видами злочинності, які зазвичай не асоціювалися з її діяльністю. Йдеться про масові пограбування помешкань та крадіжки з крамниць.

Далі зазначається, що російська мафія у Німеччині має «величезний потенціал для створення втрат». Беручи до уваги, що кримінальні банди у Росії походили з в'язниць, зараз вже німецькі місця ув'язнення слугують «центрами набору» в організовані злочинні групи. До того ж, приблизно 10% із тих, хто перебуває за ґратами у Німеччині є російськомовними – «великий потенціал для набору» в організовані злочинні групи російської мафії. За підрахунками кримінальної поліції Німеччини, принаймні від 20 до 40 тисяч осіб, які живуть у Німеччині, мають зв'язки з російською мафією. При цьому це число може бути навіть більшим, бо про деякі злочини навіть не повідомляється. Великий відсоток російських кримінальних елементів прибуває до Німеччини під виглядом шукачів притулку.

«Федеральна поліція попереджає про розповсюдження російської мафії у Німеччині»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG