Доступність посилання

ТОП новини

«Сі Бриз-2016»: США зацікавлені у безпеці в Чорноморському регіоні


Фрегат ВМС Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний та есмінець ВМС США «Дональд Кук» під час минулорічних військових навчань «Сі Бриз-2015». Вересень 2015 року
Фрегат ВМС Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний та есмінець ВМС США «Дональд Кук» під час минулорічних військових навчань «Сі Бриз-2015». Вересень 2015 року

Збройні сили США зацікавлені у забезпеченні миру та у підтримці безпеки у Чорноморському регіоні. Про це на відкритті українсько-американських військових навчань заявив заступник керівника «Сі Бриз-2016» Кеннет Енґле. За словами організаторів, під час «Сі Бриз-2016» фахівці з Північноатлантичного альянсу оцінять рівень українських Збройних сил та відповідність цього рівня до стандартів НАТО. Крім української та американської сторони, у відпрацюванні військових маневрів будуть задіяні представники ще з 14 країн світу. Загалом у «Сі Бриз-2016» візьмуть участь понад 4 тисячі військових.

На цьогорічному «Сі Бриз-2016» військові відпрацьовують навички з проведення міжнародної операції зі встановлення миру у кризовому регіоні. Як зізнаються керівники військових навчань, тему обирали, враховуючи світовий військовий контекст. Для навчань розробили спеціальний сценарій.

Стартували українсько-американські навчання «Сі-Бриз 2016»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

«У кожній країні виникають проблеми зі заснуванням сепаратистських рухів, які підтримуються ззовні. Тому ми, враховуючи ці загрози, плануємо відпрацювати дії на морі, на березі та в повітрі щодо встановлення конституційного ладу на умовній території умовної держави», – розповів керівник навчань з українського боку, командир Західної військово-морської бази, капітан 1-го рангу Олексій Доскато.

Заступник командувача Військово-морських сил України Андрій Тарасов повідомив, що навчання цього року розширили свою географію, включивши до місць проведення тренувань південні райони Одеської області. Також посилили військові потужності. Будуть задіяні 26 бойових кораблів, 21 літак та вертоліт, близько 150 одиниць наземної техніки.

«За своїм масштабом воно зросло не тільки за чисельністю задіяного особового складу, а й за кількістю завдань, які поставили перед штабом з питань планування операції, і перед силами, які цю операцію будуть реалізовувати», – повідомив заступник командувача ВМС.

Турецькі військові участі у «Сі Бриз» не скасовували

За словами Андрія Тарасова, через події у Туреччині жодні зміни у програму навчань не вносились. Турецькі учасники не скасували своєї участі та поступово прибувають до України, як і було заплановано.

На церемонії відкриття навчань «Сі Бриз-2016» представники військових сил США повідомили, що їхня країна зацікавлена у забезпеченні миру, стабільності та підтримці безпеки у Чорноморському регіоні.

«Наші кораблі перебувають тут у мирних цілях. Але при потребі і необхідності наші кораблі і особовий склад застосує всі заходи із самооборони. Ми плануємо повністю брати участь у навчаннях», – зауважив капітан 2 рангу, заступник керівника з американського боку Кеннет Енґле.

Крім цього, під час навчань представники НАТО будуть оцінювати роботу українських військових, аби визначити кращі варіанти співпраці у подальшому. «Сі Бриз-2016» триватиме до 30 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG