Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк: основні версії вбивства Шеремета – професійна діяльність і неприязні стосунки


Місце вибуху автомобіля, в якому їхав Павло Шеремет
Місце вибуху автомобіля, в якому їхав Павло Шеремет

Радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявляє, що попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства журналіста Павла Шеремета як професійна діяльність і неприязні стосунки.

«Я думаю, що будуть розглядатися й інші версії, але особисто я хочу у цій ситуації підтримати свого колегу Антона Геращенка і, безперечно, виключати російський слід не можна», – додав Шкіряк.

Раніше депутат Верховної Ради, член колегії МВС України Антон Геращенко заявив, що слідство розглядатиме всі версії вбивства Шеремета, в першу чергу пов’язані з його журналістською діяльністю, але не «виключатимуть і російський слід».

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик пов’язує загибель Шеремета з його професійною діяльністю.

Речник МВС України Артем Шевченко назвав вбивство журналіста «зухвалим і цинічним злочином», спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні.

Журналіст Павло Шеремет загинув сьогодні вранці у центрі Києві внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав. Ця машина належала керівникові «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було. Поліція попередньо кваліфікує вибух автомобіля як умисне вбивство.

Як заявив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, в автомобілі журналіста спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG