Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оприлюднила анкети доброчесності прокурорів


Генеральна прокуратура України оприлюднила на своєму сайті анкети доброчесності, запроваджені для співробітників органів прокуратури.

«Неправдиво вказана інформація в декларації доброчесності прокурорів буде підставою для притягнення до дисциплінарної відповідальності чи звільнення з посад або органів прокуратури загалом», – нагадала речниця генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що таку анкету заповнив і Юрій Луценко.

Генпрокурор анонсував перевірку на доброчесність наприкінці травня. Він тоді повідомив, що робочу групу з внутрішньої безпеки в Генеральній прокуратурі, яка займатиметься очищенням системи прокуратури від недоброчесних прокурорів, очолив Петро Шкутяк. За словами Луценка, робоча група зіставлятиме декларації про майно і доходи прокурорів і членів їхніх сімей. «Якщо арифметика не буде сходитися, вони будуть звільнені наказом генпрокурора за порушення кодексу прокурорської етики», – наголосив Луценко.

В анкетах співробітники прокуратури відповідають на запитання про доходи і майно, а також про те, чи не вдавалися вони за час роботи до правопорушень.

XS
SM
MD
LG