Доступність посилання

ТОП новини

На сайті Генпрокуратури 18 липня з’являться перші декларації доброчесності – Луценко


Генеральний прокурор Юрій Луценко
Генеральний прокурор Юрій Луценко

З понеділка, 18 липня, на сайті Генеральної прокуратури України з’являться перші декларації доброчесності. Про це повідомили 16 липня в Івано-Франківську генеральний прокурор Юрій Луценко та керівник робочої групи з питань проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів Петро Шкутяк.

За словами Шкутяка, до 23 липня такі декларації заповнять усі працівники прокуратури, а 25 липня вони будуть оприлюднені на сайті Генпрокуратури і регіональних прокуратур. Керівник робочої групи відзначив, що це насамперед стосується керівників.

«Буде можливість побачити дві декларації – декларацію доброчесності і декларацію податкову, і якщо в когось будуть зауваження, можна буде одразу подати інформацію», – сказав Шкутяк.

Як додав Юрій Луценко, «декларація доброчесності вимагає від прокурора відповіді на питання, через які може бути знятий з посади згідно з законом працівник прокуратури – за вчинки, що ставлять під сумнів чесність та об’єктивність працівників прокуратури».

При цьому інформація не може бути анонімною, бо за інформацією проводитиметься службова перевірка. За словами Луценка, це «повинні бути не чутки, а конкретні встановлені факти».

Ініціатори подання «декларацій доброчесності» також повідомили, що громадські організації, які подадуть найбільше доведених матеріалів, увійдуть до громадської ради при прокуратурі.

Раніше 16 липня Юрій Луценко в Івано-Франківську представив нового прокурора області Олександра Стратюка, який до цього працював заступником прокурора Харківської області.

XS
SM
MD
LG