Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС протестують через приєднання Криму до Південного округу Росії і не виключають санкцій


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України висловлює протест Росії у зв’язку з приєднанням Криму до Південного федерального округу Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

«Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в іншу хату, і воно перестане бути вкраденим, – це дуже помилкова політика», – сказав посадовець.

При цьому Кислиця не виключив поширення на Південний федеральний округ Росії санкцій Заходу, запроваджених у зв’язку з анексією Криму.

«Тут може статися так, що санкції, які діють безпосередньо на території Криму, серйозні партнери, міжнародні організації і країни можуть поширити і на той самий Південний федеральний округ», – додав він.

Раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін підписав указ про ліквідацію Кримського федерального округу як самостійної одиниці і приєднання його до складу Південного федерального округу. Як зазначається в документі, це зроблено «з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади».

Крім того, сьогодні своїм указом Путін відправив у відставку губернатора анексованого Севастополя Сергія Меняйла і призначив його представником у Сибірський федеральний округ.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG