Доступність посилання

ТОП новини

У Єревані пострілом з захопленої будівлі був убитий правоохоронець – речник поліції Вірменії


Поліцейський кордон на вулиці Хоренаці, де розташована захоплена будівля полку патрульно-постової служби, Єреван, 30 липня 2016 року
Поліцейський кордон на вулиці Хоренаці, де розташована захоплена будівля полку патрульно-постової служби, Єреван, 30 липня 2016 року

Речник поліції Вірменії Ашот Агаронян повідомив, що 30 липня пострілом снайпера з території захопленого полку патрульно-постової служби був смертельно поранений правоохоронець.

«Був убитий службовець внутрішніх військ Юра Тепаносян, 1986 року народження, який перебував у машині на відстані 350-400 метрів від полку ППС», – цитує повідомлення речника поліції вірменська служба Радіо Свобода.

Раніше 30 липня Служба національної безпеки Вірменії вимагала від членів збройної групи, яка захопила будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, скласти зброю і здатися. Про це йдеться в заяві вірменської спецслужби.

У тексті містилася вимога зробити це до 17:00 за місцевим часом (це 16:00 за Києвом), але штурм будівлі у вказаний час не розпочався.

Вперше за багато днів вірменська влада вжила до учасників захоплення будівлі поліції означення «терористи».

Вірменські силовики пізно ввечері 29 липня зіткнулися з сотнями людей біля поліцейського відділку в Єревані, захопленого озброєними особами, що пов'язані з вірменською опозиційною групою. Сутички з пострілами та вибухами було чутно в південній частині міста, районі Еребуні.

Група нападників продовжує утримувати будівлю поліції в єреванському районі Еребуні, яку вона з боєм захопила ще 17 липня. Вони тримають як заручників кількох медиків, що прибули туди для лікування кількох бойовиків, що були поранені в попередній перестрілці. Ще двох бойовиків, поранених важче, раніше забрали до лікарні, а кілька здалися.

Нападники під час захоплення будівлі вбили одного офіцера поліції і ще кілька поранили. Вони також захопили тоді заручників, але ту першу партію заручників згодом по черзі відпустили.

Вони вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG