Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов здасть усіх своїх поплічників? (Огляд преси)


«Єфремов не сяде. Йому запропонують співпрацю зі слідством», – у статті під таким заголовком експерт «Газети по-українськи», співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов переконує, що колишньому регіоналу скажуть здати всіх своїх поплічників, як у фінансових потоках в угрупованні «ЛНР», так і у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Так влада збере компромат на інші політичні сили. Також триває перерозподіл грошових потоків із постачання вугілля з окупованих територій в Україну, і влада на них претендує, вважає експерт газети.

Літо 2016 року виявилося для Донбасу спекотним у всіх сенсах. З початку сезону бойовики влаштовують жителям регіону справжнє пекло, посилюючи стрілянину, руйнуючи будинки і забираючи життя. Газета «Сегодня» дізнавалась, як переживають загострення в окупованому Донецьку мирні жителі і про що говорять бійці ЗСУ на фронті. Стаття називається «Гра на нервах і високий градус конфлікту».

А в матеріалі «Замість «золотих гір» – цегельні заводи і будівництво» газета «Сегодня» пише, що українці дедалі частіше страждають від торговців людьми. У пошуках високооплачуваної тимчасової роботи люди погоджуються на заманливі запрошення з-за кордону, але в підсумку виявляються обдуреними, попереджає видання.

До президентських виборів у США залишається менше, ніж сто днів. Водночас, як стверджує газета «День», дедалі більше експертів й різних політиків у Європі непокоїть те, що новим президентом може стати республіканець Дональд Трамп. Які причини спонукають майже половину американців підтримувати Трампа, і чому вони не беруть до уваги досягнення адміністрації Барака Обами, «День» аналізує в статті «Випробування... популізмом».

Відставку посла Росії в Україні Михайла Зурабова коментує «Газета по-українськи». Видання пише, що всюди, де ситуація потребує особистого суворого підходу, Путін ставить людину з ФСБ.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG