Доступність посилання

ТОП новини

«Трампономіка 101»: Республіканець обіцяє радикально скоротити податки


Кандидати у президенти США Дональд Трамп (л) і Гілларі Клінтон (комбіноване фото)
Кандидати у президенти США Дональд Трамп (л) і Гілларі Клінтон (комбіноване фото)

«Америка попереду!» – так назвав свою економічну програму кандидат-республіканець Дональд Трамп. Він обіцяє, що за його президентства усі платитимуть менше податків. Корпорації платитимуть не 39%, як нині, а 15%. А для багатьох категорій громадян податки взагалі будуть анульовані. Також родини з дітьми отримають суттєві податкові пільги, обіцяє Трамп.

«Я пропоную зниження податку на прибуток по всій країні. Особливо для американців середнього класу. Це призведе до створення мільйонів нових і дуже добре оплачуваних робочих місць. Багаті платитимуть свою, справедливу частку. Але ніхто не платитиме стільки, аби зникали робочі місця чи щоб підривалась наша здатність як країни бути конкурентоспроможними», – заявляє кандидат у президенти.

Дональд Трамп гостро критикує торговельні угоди США, включно із широкомасштабною угодою про Транстихоокеанське партнерство (англ. Trans-Pacific Partnership, TPP), яку активно просуває президент США Барак Обама, і до якої приєдналися 12 країн світу.

«Лише уявіть, скільки робочих місць в автомобільній галузі буде втрачено, якщо TPP набере чинності. Це буде катастрофа. Саме тому я оголосив, що ми вийдемо з цієї угоди перед тим, як вона коли-небудь запрацює», – наголошує Дональд Трамп.

Республіканський кандидат звинуватив демократів, що їхня політика призводить до втечі американського бізнесу та робочих місць за кордон. Він обіцяє, ставши президентом, відновити американське виробництво та покращити інфраструктуру.

Американізм, а не глобалізація, буде нашим гаслом
Дональд Трамп

«Ми збудуємо нове покоління доріг, мостів, залізниць, тунелів, морських портів і аеропортів. Це те, чого наша країна заслуговує. Американські автомобілі їздитимуть на дорогах, американські літаки сполучатимуть наші міста й американські кораблі патрулюватимуть у морі», – обіцяє він.

Виступаючи у збанкрутілому Детройті, Дональд Трам обіцяє поставити на ноги депресивні міста і вивести країну зі стагнації.

«Американізм, а не глобалізація, буде нашим гаслом», – каже він.

Гілларі Клінтон свою економічну програму планує представити також у Детройті у четвер цього тижня. Хоча на відміну від Трампа, кандидат від демократів не чекала на презентацію програми і розповідає про свої економічні плани майже на кожній зустрічі з виборцями. Зокрема, перебуваючи у штаті Флорида, Клінтон обіцяла покращення інфраструктури країни, зростання американського виробництва та створення нових, добре оплачуваних робочих місць.

«Я хочу бути тією людиною, яка допомагає створювати нові робочі місця, зростання прибутків. І в перші свої сто днів на посаді я працюватиму з обома партіями, щоб проголосувати за найбільшу з часів Другої світової війни інвестицію у нові робочі місця», – каже кандидат від демократів.

Ми збираємося запровадити мораторій на виплату студентського кредиту
Гілларі Клінтон

Гілларі Клінтон також чимало уваги приділяє розвитку інноваційних технологій та джерел екологічно чистої енергії. Вона обіцяє студентам полегшити виплату кредитів та сприяти у створенні малого бізнесу.

«Якщо ви хочете почати бізнес, ми збираємося запровадити мораторій на виплату студентського кредиту, щоб ви мали можливість взяти в кредит кошти і почати свій бізнес», – наголошує Гілларі Клінтон.

Між тим, обоє кандидатів не припиняють звинувачувати одне одного у браку свіжих ідей. За одним з останніх соціологічних опитувань, розрив між політичними рейтингами кандидатів наразі становить 10% і є найбільшим за всю передвиборчу кампанію: 51% виборців готові підтримати Гілларі Клінтон, тоді як прихильників Дональда Трампа налічується 41%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG