Доступність посилання

ТОП новини

Лавров називає розрив дипвідносин із Україною «крайнім заходом»


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров називає «крайнім заходом» розрив дипломатичних відносин із Україною. Про це він сказав за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Єкатеринбурзі.

«Не думаю, що ми в ситуації, коли хтось зацікавлений у розриві дипломатичних відносин. Це – крайні заходи», – заявив Лавров.

Він додав, що виступає за «повернення ситуації у всіх її аспектах – і аспектах безпеки, і аспектах політичного врегулювання – до послідовності і суті Мінських домовленостей».

12 серпня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив імовірність розриву дипломатичних відносин Росії з Україною.

Раніше цього місяця у МЗС України заявляли, що наразі сторони не розглядають такої перспективи.

Зараз у Києві немає російського посла, українська сторона відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.

11 серпня президент України Петро Порошенко наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонної служби і Служби безпеки України «у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму й ескалацією її дій на Донбасі».

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українці утриматися від поїздок до півострова.

XS
SM
MD
LG