Доступність посилання

ТОП новини

Джелял: ФСБ вивезла Умерова з лікарні для психекспертизи


Ільмі Умеров у суді в Сімферополі, 11 серпня 2016 року
Ільмі Умеров у суді в Сімферополі, 11 серпня 2016 року

Співробітники ФСБ Росії вивезли заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з лікарні в Сімферополі, де він проходить лікування, для проведення психіатричної експертизи. Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

«Ільмі Умерова все-таки «виписали» і в даний момент співробітник УФСБ відвозить його в психіатричний диспансер», – написав він у Facebook.

Адвокат Микола Полозов у Twitter написав, що «незважаючи на поганий стан здоров’я Ільмі Умерова, співробітники ФСБ збираються сьогодні незаконно перевести його в психіатричний стаціонар».

А голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв заявив, що проведення психіатричної експертизи Ільмі Умерову може бути використане для його фізичного усунення.

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі вирішили шпиталізувати його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Захист оскаржив це судове рішення.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG