Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: у конфлікті між НАБУ і ГПУ є ознаки порушень із боку всіх сторін


Юрій Луценко (архівне фото)
Юрій Луценко (архівне фото)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про відповідальність усіх сторін у конфлікті, що виник між Національним антикорупційним бюро і Генпрокуратурою.

«Події, які відбулися між представниками двох правоохоронних органів, є неприпустимими, ми зробимо все, щоб надалі подібне не повторилося. Я як генпрокурор вважаю, що є ознаки правопорушень з боку усіх сторін конфлікту», – сказав Луценко на спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником.

Він закликав не ділити суспільство «на тих, хто за НАБУ і тих, хто за ГПУ». «Суспільство має цікавитися законністю дій усіх правоохоронних органів і їх результативністю в протистоянні злочинності і корупції, де б вони не були, навіть у наших підрозділах», – додав генпрокурор.

За даними НАБУ, 12 серпня працівники одного з департаментів Генпрокуратури вчинили насильницькі дії проти співробітників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Невдовзі двох співробітників бюро доставили до генпрокуратури, де на них чинили тиск, а ще двоє були заблоковані в будівлі. Відтак бійці спецпідрозділу НАБУ розблокували своїх колег.

«Працівників НАБУ протримали 11 годин без подання будь-яких процесуальних документів… Є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного та психологічного впливу», – розповів голова НАБУ Артем Ситник. Водночас він наголосив, що «війни» між двома відомствами немає.

Заступник начальника одного з департаментів Генпрокуратури Дмитро Сус, який безпосередньо брав участь у цих діях, назвав дії працівників НАБУ незаконними.

XS
SM
MD
LG