Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Москва не планує згортати відносини з Києвом


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва не планує згортати відносини з Києвом.

«Сподіваюся, що це (провокаційні дії – ред.) не стануть остаточним вибором наших партнерів і здоровий глузд візьме гору. Ми не збираємося згортати наші відносини, незважаючи на небажання нинішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів, ми тим не менше будемо створювати можливості для розвитку контактів, їх підтримки», – заявив Путін на нараді з членами Ради безпеки Росії в анексованому Криму.

Президент Росії також заявив, що «спроба диверсії» в Криму була зроблена Києвом через «небажання або неможливість української сторони виконувати Мінські домовленості».

Зараз у Києві немає російського посла, українська сторона відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.

12 серпня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив імовірність розриву дипломатичних відносин Росії з Україною.

Водночас у МЗС України заявили, що Київ не має наміру розривати дипломатичні відносини з Росією.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

11 серпня президент України Петро Порошенко наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонної служби і Служби безпеки України «у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму й ескалацією її дій на Донбасі».

XS
SM
MD
LG