Доступність посилання

ТОП новини

«Київавтодор»: «парадна» техніка «руйнує дороги Києва»


Репетиція військового параду до Дня Незалежності України, Київ, 19 серпня 2016 року
Репетиція військового параду до Дня Незалежності України, Київ, 19 серпня 2016 року

У «Київавтодорі» скаржаться на руйнування доріг, де проходить військова техніка, яку готують до параду до Дня незалежності.

«Сьогодні вулиці столиці потерпають від проїзду важкої військової техніки, зусилля, що вкладено у ремонти вулиць і доріг задля комфорту киян та гостей нашого міста, витрачено дарма. Про проблематику комунікацій, котрі розташовані під вулично-дорожньою мережею, можна тільки здогадуватись. Що буде зі столичними дорогами після трьох таких проїздів (два тренування і виїзд на парад), навіть прогнозувати боляче», – стверджується у повідомленні «Київавтодору», опублікованому 19 серпня у Facebook.

У відповідь відомий волонтер Юрій Бірюков, що є також позаштатним радником міністра оборони і президента України, повідомив у фейсбуці «спеціально для любителів усепоглинальної зради, просто з Хрещатика»: важка техніка – танки – не можуть пошкодити асфальт, бо мають на гусеницях спеціальні гумові накладки, легша ж гусенична техніка – бойові машини піхоти чи самохідні артилерійські установки «Гвоздика» – лише дряпають асфальт, але вибоїн не залишають. Стан асфальту на Хрещатику після репетиції параду він підтвердив фотографіями.

А в коментарях звертають увагу, що, як виглядає, проблема не в гусеничній техніці, а в якості асфальту і асфальтувальних робіт.

Раніше у п’ятницю у центрі столиці пройшла репетиція параду до 25-ї річниці Незалежності України. У самому параді до Дня Незалежності, 24 серпня, мають узяти участь близько 200 одиниць військової техніки.

Танки на майдані. Репетиція військового параду до Дня Незалежності (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

XS
SM
MD
LG