Доступність посилання

ТОП новини

Таємниці «амбарної книги» Партії регіонів (огляд преси)


Американський політконсультант Пол Манафорт за час роботи з Віктором Януковичем отримав понад 12 мільйонів американських доларів із тіньової каси Партії регіонів, стверджує в тижневику «Новое время» парламентарій Сергій Лещенко. Гроші йшли на хабарі – українським депутатам, членам Центрвиборчкому і суддям, на підкуп журналістів. У числі отримувачів «допомоги» чимало тих, хто декларував опозиційність Януковичу. Однак ніхто з українських фігурантів досі не покаявся. Тому оприлюднення повного змісту «амбарної книги» Партії регіонів могло б стати українським Вотергейтом, з якого б почалося очищення української політики, наголошує дописувач тижневика у статті «Таємниці «амбарної книги».

Іноземці, які воюють за Україну на Донбасі, розповідають в тижневику «Новое время» – чому вони залишили батьківщину, ризикують життям за свободу іншої країни, і що отримують від неї. Заголовок публікації – «Свій легіон».

Обвал в українській металургії і машинобудуванні зробив сільське господарство головним локомотивом української економіки, констатує тижневик «Фокус». Але через падіння цін на світових ринках зараз пригальмовує і він. Про те, навіщо Міністерство аграрної політики хоче впровадити довгострокову оренду землі на 49 років, за скільки може бути проданий «Укрспирт», як міністерство планує умовити МВФ зберегти податкові пільги для аграріїв, в інтерв'ю тижневику розповідає міністр агрополітики Тарас Кутовий.

Про те, завдяки чому модернізують Збройні сили і на що здатні українські виробники озброєння, розповідає «Український тиждень». Видання наголошує, що нинішні виклики потребують сучасної професійної армії, озброєної не тільки танками та ракетними комплексами, а ще й передовими технологіями. Про розробників, які успішно працюють на забезпечення обороноздатності України, про різноманітні IT-новинки в оборонній галузі, «Український тиждень» розповідає в статті «Хайтек ближче до передової».

Стара школа, доводячи учнів і батьків до сліз, зміниться завдяки затвердженій шкільної реформі, переконує тижневик «Фокус». Оновлена програма остаточно повинна бути впроваджена у 2018 році, але вже з 1 вересня цього року школи очікують зміни. Зокрема, зменшення навантаження на школярів молодших класів, відсутність оцінки за швидкість читання і домашнього завдання в перших класах, можливість обирати учнями предмети для вивчення. Про основні шкільні новації і ключові моменти великої реформи розповідає тижневик «Фокус».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG