Доступність посилання

ТОП новини

СБУ «перевіряє» інформацію правозахисників щодо «таємної в’язниці»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє, що перевіряє інформацію міжнародних правозахисних організацій Amnesty International і Human Rights Watch, які заявили про «таємну в’язницю» під управлінням СБУ і «катування» там людей.

Як заявив Радіо Свобода керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, на даний час відомство не підтверджує цю заяву правозахисників.

«Я не можу підтвердити ту інформацію, яка була викладена у повідомленні Amnesty International… Якщо будь-які з тих деталей, які викладені у повідомленні Amnesty International буде підтверджено, саме у контексті зв’язку з якимись протиправними діями співробітників Служби безпеки України, звичайно, ми будемо належним чином реагувати», – сказав Ткачук.

Раніше сьогодні міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch заявили, що з «таємної в’язниці» під управлінням Служби безпеки України звільнили 13 людей, яких, тримаючи в ув’язненні, «допитували і катували». У доповіді правозахисників вказано, що щонайменше п’ятеро осіб нині ще таємно утримують у Харкові, на території управління СБУ.

Служба безпеки України раніше вже заявляла, що не має ніяких «таємних в’язниць».

XS
SM
MD
LG