Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК розподілило між політпартіями понад 391 мільйон гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило між політичними партіями 391 мільйон 32 тисячі гривень, виділених з держбюджету на фінансування статутної діяльності партій у 2016 році.

Як повідомляє прес-служба агентства, найбільше коштів претендує отримати партія «Народний фронт» 100 мільйонів 545 тисяч гривень, партія «Блок Петра Порошенка» претендує на понад 99 мільйонів гривень, Радикальна партія Олега Ляшка – майже 34 мільйони гривень, «Опозиційний блок» – майже 43 мільйони гривень, партія «Батьківщина» – майже 26 мільйонів гривень.

Партія «Об’єднання «Самопоміч», яка повністю витримала «гендерну квоту», претендує додатково отримати 10% щорічного обсягу державного фінансування, що загалом становитиме майже 89 мільйонів гривень, додають у НАЗК.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує державне фінансування партій (тобто фінансування партійних структур з держбюджету) і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів.

1 липня цього року цей закон набрав чинності. Державне фінансування надається партіям за умови подання ними звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за I і II квартали 2016 року.

XS
SM
MD
LG