Доступність посилання

ТОП новини

США розширили списки у справі санкцій щодо Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство фінансів США оприлюднило перелік нових фізичних і юридичних осіб, що потрапили під санкції за діяльність, пов’язану з конфліктом в Україні і з уникненням раніше накладених санкцій.

У списку 37 пунктів: 17 фізичних осіб і 20 юридичних.

Як повідомили у Вашингтоні, йдеться про 6 діячів сепаратистів із угруповань «ДНР» і «ЛНР», серед них чільний військовий командувач донецьких сепаратистів і п’ять самозваних «міністрів» влади цих угруповань. Іще 11 осіб є посадовцями російської влади в окупованому Криму – членами насаджених Росією на півострові уряду і силових структур.

Щодо юридичних осіб, 18 із нових підсанкційних теж пов’язані з Кримом – це будівельні й транспортні фірми, що залучені до будівництва Керченського мосту, і російські оборонні фірми і мореплавні компанії, що діють на окупованому півострові.

Через дії на користь Банку «Росія», який потрапив під санкції раніше, нині під санкції потрапила російська фінансова компанія «АБР Менеджмент».

Також новий запис у списку для санкцій отримав «Комітет визволення України» через його зв’язок із колишнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим, але ця організація раніше вже потрапила в цей список через розкрадання державних коштів України.

Сполучені Штати Америки запровадили у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Схожі заходи скоординовано запровадили також Європейський союз, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави.

XS
SM
MD
LG