Доступність посилання

ТОП новини

«Інтер»: ні про що не домовлялися з людьми, які блокували телеканал


Будівля «Інтера» під час блокування, 5 вересня 2016 року
Будівля «Інтера» під час блокування, 5 вересня 2016 року

Телеканал «Інтер» заявляє, що ні про що не домовлявся з активістами, які від 5 вересня блокували роботу телеканалу.

«Телеканал «Інтер» ні про що не домовлявся з особами, що блокували роботу телецентру, і не вів ніяких переговорів із радикалами. Ми заявляємо про неприпустимість переслідувань за політичними мотивами з боку політиків із «Народного фронту», міністра МВС, і пов’язуємо тиск на канал зі своєю професійною діяльністю», – йдеться в заяві телеканалу.

Медійники заявляють, що наразі головний телевізійний центр Inter Media Group розблокований.

«Інтер» вимагає об’єктивного публічного розслідування подій 4 вересня, які телеканал називає «терористичною атакою і підпалом», блокування центрального офісу телеканалу, перешкоджання професійній діяльності журналістів 5-6 вересня та притягнення винних до відповідальності.

Раніше сьогодні активісти заявили про досягнення домовленості з телеканалом «Інтер» і припинили блокування центрального офісу каналу. Як повідомили учасники блокування, вони домовилися з представниками «Інтера», що протягом п’яти днів телеканал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС.

5 вересня біля центрального офісу «Інтера» кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію з блокування телеканалу, учасники заходу називають «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.

Перед цим, 4 вересня, на вулиці Щусєва біля офісу компанії НІС, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна». За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Після пожежі народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявив, що «Інтер» сам міг підпалити своє приміщення. Перед цим глава МВС Арсен Аваков закликав СБУ і Нацраду відреагувати на факти «антидержавної», за його словами, позиції телеканалу «Інтер».

XS
SM
MD
LG