Доступність посилання

ТОП новини

Перша опозиціонерка в парламенті Білорусі оголосила амбітні плани


Ганна Конопацька (с) на прес-конференції в Мінську, 13 вересня 2016 року
Ганна Конопацька (с) на прес-конференції в Мінську, 13 вересня 2016 року

У Білорусі перша представниця опозиції, обрана до нижньої палати парламенту країни за останні два десятиліття, Ганна Конопацька заявила, що вже на першій сесії новообраної палати подасть законопроекти про зміну виборчого законодавства і про скасування статті Кримінального кодексу про лже-підприємництво і декрету про дармоїдство, які застосовують проти опозиціонерів.

Як сказала висуванка опозиційної Об’єднаної громадянської партії на прес-конференції в Мінську, вона буде саме партійним депутатом, а своїм союзником бачить другу обрану наразі представницю не провладних кіл, незалежну депутатку Олену Анісім.

За словами Конопацької, вона не виключає й участі у президентських виборах, якщо робота в парламенті їй вдасться.

Голова партії Анатоль Лебедько додав, що Ганна Конопацька подасть на першій сесії Палати представників білоруського парламенту пакет із кількох десятків законопроектів. Як сказав Лебедько, Конопацька «за рік може зробити більше, ніж усі 110 депутатів минулого скликання».

За його словами, Об’єднана громадянська партія хоче використати мандат Конопацької, щоб «створити новий порядок денний»: повернути вільні й чесні вибори, запровадити новий економічний курс і затвердити європейський вибір Білорусі.

Наразі не ясно, чи вдасться досягти всіх цих цілей 39-річній Ганні Конопацькій, юристові за освітою і доволі успішному підприємцеві, власникові агентства юридичних послуг. Вона є одним із лише двох невладних депутатів, які вже названі обраними, поруч із незалежною Оленою Анісім, заступницею голови Товариства білоруської мови, науковою співробітницею Інституту мови і літератури Національної академії наук Білорусі.

Усього в Палаті представників білоруського парламенту, вибори до якої відбулися в неділю, – 110 депутатів.

XS
SM
MD
LG