Доступність посилання

ТОП новини

У Росії обіцяють оголосити результати виборів до кінця тижня


Елла Памфілова
Елла Памфілова

Остаточні результати виборів до Державної думи Росії планують оголосити у п’ятницю. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова.

Вона зазначила, що явка на виборах склала 47,81 відсотка. Наразі, за словами голови ЦВК, опрацьовано 93 відсотки бюлетенів.

За партію «Єдина Росія», як повідомила Елла Памфілова, проголосували 54,28 відсотка виборців. Таким чином, згідно з попередніми даними, «Єдина Росія» матиме у Державній думі 140 мандатів за партійними списками. Крім того, 203 місця у Держдумі ця політсила отримає згідно з результатами в одномандатних округах.

Комуністична партія Росії (КПРФ) попередньо отримує 13,45 відсотка за підсумками голосування за партійними списками (35 мандатів), Ліберально-демократична партія (ЛДПР) – 13,24 відсотка (34 мандати). Крім того, близько 6 відсотків набирає партія «Справедлива Росія».

Вибори до Державної думи Росії тривали 18 вересня зокрема й на території анексованого Росією Криму. МЗС України закликало міжнародну спільноту не визнавати результати голосування на території окупованого півострова.

XS
SM
MD
LG