Доступність посилання

ТОП новини

Навіть лицемірні керівники СРСР не могли б зрівнятись з відвертою брехнею Кремля сьогодні – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Тероризм – одна з основних тем 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, але це реальність, у якій живе Україна вже третій рік, сказав, виступаючи на засіданні Генасамблеї ООН, президент України Петро Порошенко. Він навів обсяги військової допомоги найманцям і постачання військовою технікою бойовикам Росією. Порошенко сказав, що за цей час уже було зібрано безліч доказів російської агресії проти України, але ж Росії не можна нічого довести, сказав Порошенко.

«Навіть лицемірні радянські керівники не можуть зрівнятися з такою відвертою брехнею та очевидними маніпуляціями, які дозволяє собі Кремль сьогодні. Так, вони погрожували світу ядерною зброєю також, як це робить Росія сьогодні. Але коли під час Карибської кризи СРСР було пред’явлено аерознімки американської розвідки, навіть Хрущов був змушений визнати наявність радянських ракет на Кубі. Сьогодні, у відповідь на пред’явлені тисячі фотографій, відео, свідчень та інших доказів російської військової присутності на Донбасі, світ чує від Росії лише цинічне «нас там немає». А потім був проведений фіктивний референдум під дулами автоматів», – заявив Порошенко.

Має бути розроблений міжнародний механізм доведення агресії однієї країни проти іншої, сказав Петро Порошенко. А також механізм покарання за цю агресію. Також він говорив про військовополонених, які перебувають на Донбасі та в Росії. Зокрема, згадав про родину Жемчугових. Також на високій трибуні в ООН пролунало про те, що бойовики беруть у заручники навіть дітей. Говорив він про ситуацію в Криму і закликав країни-члени ООН підтримати українську резолюцію щодо Криму.

Загалом Петро Порошенко представив Україну як країну, яка грає за міжнародними правилами і яка цікавиться тим, що відбувається в інших країнах, хвилюється щодо проблем інших регіонів і готова брати участь у допомозі. Але Україна також хоче, щоб ці міжнародні механізми були застосовані для того, щоб допомогти Києву досягти миру в країні.

Петро Поршенко мав дуже коротку зустріч з Бараком Обамою кулуарах ООН, а також зустрічався з віце-президентом США Джозефом Байденом. Останній зокрема заявив, що вже розроблені всі механізми для того, щоб надати Україні третій транш кредитних гарантій, не кредитів. Була зустріч з австралійським прем’єр-міністром Малкольмом Тернбуллом – говорили про трагедію літака малайзійських авіаліній. Багатостороння зустріч за участі міністрів закордонних справ теж відбулася з цього приводу. У ній взяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Пророшенко також провів зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

У США також прибула народний депутат Надія Савченко на запрошення Атлантичної ради. Вона розповіла, що мала насичену та цікаву програму.

«Ми говорили про те, щоб надалі звільняти українських полонених-політв’язнів, які є під тиском Росії. Звільнення полонених, закінчення війни на Донбасі, питання Криму, питання санкцій Росії, питання подальшого розвитку в Україні реформ – дуже важливі питання, і тут є чому повчитися і саме це потрібно асимілювати до українських реалій», – розповіла Савченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG