Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оскаржує домашній арешт підозрюваним у справі про отруєння людей на Харківщині


Прокуратура Харківської області заявляє, що оскаржує запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для господарів магазинів, які є підозрюваними у справі про отруєння людей сурогатним алкоголем.

За повідомленням, на вихідних суди обирали запобіжний захід трьом підозрюваним.

«Господарю магазину у селі Іванчуківка Ізюмського району обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю. Також цілодобовий арешт, як запобіжний захід, обрано судом для власника магазину у селі Кутузівка Харківського району», – повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, жінці, що володіє мережею магазинів у Вовчанському районі, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно суд визначив розмір застави – 275 тисяч гривень.

Прокуратура заявляє, що у клопотанні наполягала на триманні під вартою, відзначаючи як ризики можливість негативно впливати на хід слідства, зокрема на свідків.

Апеляційну скаргу обіцяють найближчим часом передати до апеляційного суду області.

Як повідомила раніше 26 вересня речниця прокуратури Харківської області Віта Дубовик, кількість загиблих внаслідок отруєння алкоголем у регіоні збільшилася до 13, госпіталізованих – до 22.

22 вересня у Вовчанську на Харківщині внаслідок отруєння алкоголем померли шість людей. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки й отруєння алкоголем в інших районах області.

Правоохоронці порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків». У разі визнання винними підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG