Доступність посилання

ТОП новини

Італійська Верона і українська Ялта окупованого Криму не стануть містами-побратимами


Ялта. Окупований Крим, вересень 2016 року
Ялта. Окупований Крим, вересень 2016 року

На початку вересня у ЗМІ Росії з’явилася інформація про те, що українська Ялта окупованого Криму стане містом-побратимом італійської Верони. Однак, мерія Верони не веде ніяких погоджень про встановлення споріднених відносин між цим італійським містом і Ялтою.

«Італійська делегація, що складається з парламентаріїв та італійських бізнесменів, в жовтні 2016 року під час візиту до Криму планує ухвалити низку політичних і економічних угод. Також у порядку денному значиться обговорення угоди про встановлення споріднених відносин між містами Ялтою і Вероною, а також Сімферополем і Падуї», – йшлося у новині видання «Известия» від 8 вересня.

Про це виданню повідомив ​Стефано Вальдегамбері (Stefano Valdegamberi) – член італійської партії «Лега Норд» провінційного рівня (область Венето). Партія виступає за створення в Італії федеративної держави й відокремлення від неї всіх областей, а також за фіскальний федералізм і розширення регіональної автономії.

Раніше про це повідомляло й інформаційне агентство «ТАСС».

Як виявилось, мерія Верони не веде ніяких погоджень про встановлення споріднених відносин між Вероною і Ялтою. Про це мер Верони Флавіо Тозі повідомив ресурсу RNS в кулуарах V Євразійського форуму у Вероні, пише «Новое время». «Ялта? Ні. Точно ні», – сказав голова міста, відповідаючи на відповідне запитання.

14 жовтня делегація депутатів регіональних рад та представників ділового співтовариства Італії прибула до окупованого Росією Криму. Тоді до складу делегації увійшли 18 осіб, які представляють такі регіони Італії: Венето, Лігурію, Ломбардію, Тоскану, Емілію-Романью.

За словами посла України в Італії Євгена Перелигіна, в Італії цей «візит» не розглядають як офіційний і, за словами самих візитерів, уряд Італії звернувся з офіційним листом до ініціаторів цієї поїздки, в якому поінформував про її недоцільність і недоречність, враховуючи існуючі європейські санкції проти Росії і санкції за порушення в’їзду або торгівлі з окупованим Кримом.

Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник
XS
SM
MD
LG