Доступність посилання

ТОП новини

Українську армію озброює приватний виробник (огляд преси)


Ситуація з безробіттям в Україні може різко погіршитися. За твердженням експертів газети «Сегодня», через кризу, війну і реформи на вулиці можуть опинитися тисячі людей. Хто ризикує залишитися без роботи і де шукати нове місце, видання розповідає в статті «З держслужби – в кулінарію». Зокрема, газета стверджує, що юристів і чиновників в Україні надлишок, а кухарів і водіїв – бракує.

В цьому ж числі «Сегодня» інформує, що найближчим часом на озброєння української армії надійдуть дві нові бронемашини – «Козак001» і «Козак2». Це пояснюється збільшеною потребою армії в легкій бронетехніці, яка могла б виконувати роль машин зв'язку і управління. Обидва вироби запропоновані приватним виробником. На думку експертів газети, потреби Міноборони занадто великі, і держава не завжди встигає їх задовольнити. Саме тому «нішу» все впевненіше займають «приватники», які можуть швидко допомогти армії.

«Газета по-українськи» інформує, що тисяча суддів звільнилися в Україні за останні три місяці. Не захотіли проходити перевірку Національного антикорупційного бюро й Вищої ради правосуддя. Бо їх могли вигнати за статтею і судді втратять високу пенсію та пільги. За роки незалежності такої хвилі звільнень ще не було, зазначає видання. Як наслідок – багато районних судів не можуть повноцінно працювати. І місцеві мешканці не можуть звернутися до суду, пише газета.

«Комунальне щастя: за послуги можна заплатити і через півроку» – у публікації під таким заголовком дописувач газети «Голос України» нагадує про урядове рішення надати можливість українцям, які не отримують субсидію, право без жодних відсотків чи штрафів розраховуватися впродовж року. На папері наміри малюються доволі веселковими фарбами. Але прорахунки очевидні, наголошує видання. І для громадян, і для енергопостачальних компаній. Для перших, якщо час виплат відтермінували, це ще не означає, що він взагалі не настане. Не виключено, що накопичені під час холодів величезні суми гасити буде ще сутужніше. А шукати кошти доведеться, бо механізм розрахунків майном споживачів ніхто не скасовував. Щодо енергопостачальних компаній, то там від такого ощасливлення взагалі не у захваті і вже говорять про кризу неплатежів і загрозу зриву опалювального сезону у разі, коли держава не зможе компенсувати їм кошти за надані послуги, наголошує газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG