Доступність посилання

ТОП новини

Е-декларування варте кількох Майданів? (Огляд преси)


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Електронне декларування – це революційна реформа. Вона варта кількох Майданів, наголошує в «Газеті по-українськи» політолог Вадим Карасьов. Перевірка декларацій покаже масштаби незаконного збагачення. Це ініціатива західних партнерів України. А вони вміють доводити справу до кінця, переконує експерт. Він вважає, що зараз для можновладців дуже некомфортний період. Треба або мінятися, або йти з політики, або ризикувати. Бо можна нарватися на кримінальне провадження й термін. Політика перестає бути найприбутковішою сферою діяльності в Україні, переконує «Газета по-українськи».

А в публікації «Мінімальна зарплата зросте удвічі» «Газета по-українськи» стверджує, що підвищення «мінімалки» – політичне рішення. У такий спосіб сподіваються отримати додаткові податки. Їх заплатить бізнес. За рахунок цього дещо піднімуть заробіток бюджетникам. На це додатково знадобиться понад мільярд гривень. Зарплати зміняться у всіх, але по-різному. Може виникнути несправедлива «зрівняйлівка». Коли зарплати некваліфікованих і кваліфікованих фахівців стануть однакові, зазначає газета.

До Нового року залишилося трохи менше двох місяців, а Україна досі не досягла тих політичних і економічних цілей, які були поставлені у 2016-му, наголошує газета «Сегодня». У списку невирішених завдань – затвердження проекту бюджету-2017, продаж Одеського припортового заводу, ухвалення закону про спецконфіскації, рішення про безвізовий режим із Європою, завершення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. «Сегодня» опитала експертів і з'ясувала, які перспективи вирішення цих питань. Заголовок статті: «Завдання до Нового року: скарбниця і безвіз».

Поки парламентарії розмірковують над спецконфіскацією, газета «Україна молода» обговорює тих депутатів, котрі отримали кошти на оренду житла. Видання інформує, що 119 народних депутатів, які у 2015 році задекларували понад мільйон гривень, отримували компенсацію на житло. І переважають у цій десятці представники «Блоку Петра Порошенка». Цікаво, що деякі «безхатченки» з депутатського корпусу задекларували житло, яке належить їм чи їхнім близьким родичам у київській приміській зоні. Докладніше розповідає стаття «Знов на Раду гроші».

До виборів 8 листопада ніхто не може з упевненістю назвати ім’я майбутнього президента США, констатує газета «День». Ще тиждень тому з перевагою, яка доходила до 10%, лідирував кандидат від Демократичної партії, екс-держсекретар Гілларі Клінтон. Однак ситуація кардинально змінилася. Експерти газети розмірковують про унікальність і непрогнозованість нинішніх президентських виборів у США і роль російського чинника. Стаття називається «Про ясну систему координат».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG