Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко висловив сподівання на результат у справі вбивства Шеремета до кінця року


Антон Геращенко, архівне фото
Антон Геращенко, архівне фото

Народний депутат із фракції «Народний фронт», позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сподівається, що до кінця року буде конкретний результат у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна», «слідчі провели величезний обсяг слідчих робіт, допитані тисячі свідків».

За його словами, відпрацьовуються всі можливі версії, і на сьогоднішній день основні версії не стосуються журналістської діяльності Шеремета.

За словами депутата, основна версія, яку розглядає слідство, – що замовники вбивства були з Росії. «Шеремет працював у Росії, і в нього були контакти в бізнес-середовищі та політичному середовищі. Тому це основна версія», – сказав Геращенко.

«У таких замовних вбивствах завжди прораховують наслідки, щоб замітати сліди, тому не може бути швидких результатів. Те, що злочин буде розкрито і лиходії притягнуті до відповідальності, сумнівів немає», – додав він.

Раніше в поліції заявляли, що основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність.

Наприкінці вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що слідство у справі про вбивство Павла Шеремета «йде інтенсивно», але не повідомляв конкретної інформації, посилаючись на таємницю слідства.

Павла Шеремета вбили 20 липня в центрі Києва, влаштувавши підрив автомобіля, яким він керував. Українські правоохоронці кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу» в Росії. Останні п’ять років жив у Києві, працював в інтернет-виданні «Українська правда», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG