Доступність посилання

ТОП новини

Світові ринки відновлюються після шоку від перемоги Трампа


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Світові ринки піднялися після шоку, пов’язаного з несподіваною перемогою на президентських виборах в США кандидата-республіканця Дональда Трампа. 9 листопада світові фондові ринки і американський долар різко впали після звістки про те, що Трамп обраний 45-м президентом Сполучених Штатів. Однак поступово вони відновилися в міру того, як інвестори засвоювали інформацію.

Світові ринки продовжують відновлюватися 10 листопада, а ціни на долар і ціни на нафту ростуть. Більшість ринків в Азії почали підніматися після примирної промови Трампа, яка послабила побоювання світових фінансових ринків, шокованих його несподіваною перемогою на виборах.

Трамп виступав проти угод про вільну торгівлю, таких як Північноамериканська зона вільної торгівлі (NAFTA) і недавно підписане Транстихоокеанське партнерство, запропонував обкладати податком імпорт з таких країн, як Китай і Мексика, і рекламував будівництво стіни на південному кордоні, щоб блокувати нелегальну імміграцію, за яку, за його думку, має платити мексиканський уряд.

Інвестори розглядали перспективу політики адміністрації суперниці Трампа Гілларі Клінтон в разі її обрання продовженням статус-кво, встановленого президентом Бараком Обамою.

XS
SM
MD
LG