Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Кремль планує використати стратегію «повзучої ерозії центральної влади» в Україні


Служба безпеки України заявляє, що у рамках планів щодо дестабілізації ситуації в Україні Кремль має намір використати стратегію «повзучої ерозії центральної влади».

«Протягом другої половини листопада і початку грудня заплановано проведення, згідно з їхнім задумом, кількох сесій обласних рад, які під гаслами децентралізації вимагатимуть практики договірних відносин між Кабінетом міністрів і місцевими радами», – сказав начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик.

Він зазначив, що раніше кілька облрад вже ухвалили такі рішення, в зв’язку з чим відкрито кримінальне провадження.

«У регіонах також заплановано проведення зборів і форумів громад з подальшим проведенням підсумкового всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачається. Натомість обрана стратегія повзучої ерозії центральної влади. Тобто, за задумом, основне – створити умови, щоб паралізувати органи центральної влади. Знаючи, що внесення змін до Конституції потребує часу», – пояснив Дублик.

Водночас планується загострення ситуації у зоні бойових дій на Донбасі й доведення інтенсивності обстрілів до найвищого за рік рівня.

Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

Крім того, в українській спецслужбі сьогодні заявили про намір Москви завадити запровадженню безвізового режиму з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG