Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК направило до суду перший адмінпротокол, складений на голову партії


Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак
Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду перший адміністративний протокол, який був складений на голову політичної партії «Україна Соборна» Тетяну Яхеєву через порушення граничного терміну подання звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичної партії.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, мова йде про вчинення адміністративного правопорушення, Яхеєва ознайомлена з адмінпротоколом.

При цьому в агентстві нагадають, що при розгляді справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 1724 -1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення, присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов’язковою.

Раніше у НАЗК повідомляли, що політичні партії повинні щоквартально подавати звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує державне фінансування партій (тобто фінансування партійних структур з держбюджету) і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів.

XS
SM
MD
LG