Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині збирають гроші на лікування звільненого з полону бойовиків на Донбасі Жемчугова


Володимир Жемчугов під час звільнення з полону
Володимир Жемчугов під час звільнення з полону

У Німеччині збирають гроші на лікування звільненого з полону бойовиків на Донбасі Володимира Жемчугова. Акцію підтримують депутати Європарламенту Ребекка Гармс, Міхал Боні та Яромир Штетина.

«Для Володимира критично необхідно пройти лікування у Німеччині, щоб покращити його стан здоров’я», – йдеться в оголошенні про збір коштів, поширеному прес-службою українсько-німецького проекту «Київський діалог». Ініціатори акції звертають увагу на те, що лікарі дають оптимістичний прогноз щодо можливості відновити чоловікові зір.

«Міністерство закордонних справ Німеччини покриває лікування Володимира. Однак є й подальші витрати – поселення його дружини, оплата перекладачів, витрати на одяг і комунікацію, тощо», – пояснила євродепутат Ребекка Гармс.

За її словами, збір коштів проводить Асоціація українських організацій у Німеччині.

Володимир Жемчугов прибув на лікування до Кельна у середині жовтня. Як очікується, німецькі лікарі спробують частково відновити Жемчугову зір. Далі чоловіка планують доправити у США для протезування.

Жемчугов був звільнений з полону бойовиків 17 вересня. На Донбасі чоловік підірвався на розтяжці, внаслідок чого майже повністю втратив зір та залишився без рук. Тяжкопораненого Жемчугова в угрупованні «ЛНР» утримували близько року.

XS
SM
MD
LG