Доступність посилання

ТОП новини

У «Київенерго» високі рахунки за опалення пояснюють холодною погодою в жовтні


У компанії «Київенерго» високі рахунки за опалення пояснюють методикою, згідно з якою тариф розраховується з прив’язкою до середньомісячної температури і кількості днів опалювального періоду.

«Є особливість, пов’язана з постановою Кабміну. Ця постанова враховує два ключові чинники: кількість днів, коли було опалення в місяці, і температуру навколишнього повітря», – сказав комерційний директор «Київенерго» Євген Бушма, додавши, що «жодної помилки немає».

Він зазначив, що в тариф було закладено прогнозний температурний показник 8 градусів тепла, а при розрахунку вартості опалення використовувався температурний показник жовтня 6,5 градуса.

Також він повідомив, що для 650 будинків з будинковими лічильниками було нараховано рахунки за загальною нормою.

Бушма вибачився за це і зазначив, що ці платіжки будуть перераховувати.

Як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, міська влада доручила «Київенерго» перерахунок сум за опалення, які були нараховані помилково, – йдеться про 8% будинків, де встановлені лічильники. Пантелеєв також наголосив, що в будинках, які не оснащені приладами обліку, розрахунок вартості здійснюється згідно із постановою Кабміну № 1037, яка передбачає, що плата за опалення визначається на основі температурного коефіцієнту, який розраховується на підставі температури зовнішнього повітря та кількості діб надання послуги у жовтні.

Кабінет міністрів заявив про намір перевірити причину надання платіжок із завищеними сумами за жовтень.

Напередодні кияни почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться на суми від 55 до 2000 гривень за два тижні роботи радіаторів. Голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков заявив, що це помилка в розрахунках.

XS
SM
MD
LG