Доступність посилання

ТОП новини

Представник: суд визнав недостовірними дані про причетність сина Януковича до вбивств на Майдані


Олександр Янукович
Олександр Янукович

Печерський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію про причетність сина екс-президента Віктора Януковича Олександра до організації вбивств на Майдані під час акцій протесту у 2014 році.

Про це повідомив представник Олександра Януковича Юрій Кірасір на своїй сторінці в Facebook, він також опублікував фотокопію відповідного рішення суду.

За даними Кірасіра, суд задовольнив позов Олександра Януковича про захист його честі, гідності та ділової репутації.

Крім того, суд зобов’язав МВС України опублікувати ухвалене рішення суду на своєму офіційному сайті.

Янукович звернувся до суду через заяву на той час радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка 18 листопада 2014 року.

«Ми розуміємо чітко, що за організацією масових вбивств стоїть ... – Олександр Янукович. Без їхньої (Олександра Януковича) команди неможливе було б застосування вогнепальної зброї співробітниками міліції», – сказав тоді під час прес-конференції Геращенко.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Геращенко та МВС не коментували це рішення суду.

У вересні 2015 року Юрій Кірасір оприлюднив рішення суду про відмову в задоволенні позову сина колишнього президента про захист честі, гідності, ділової репутації та про спростування недостовірної інформації, який той подавав проти Геращенка.

Українські правоохоронці розслідують обставини подій на Майдані, зокрема вбивства активістів у лютому у 2014 року. Батько Олександра Януковича, колишній президент України, Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG