Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації поранених на Донбасі воїнів


Вадим Свириденко
Вадим Свириденко

Президент України Петро Порошенко призначив Вадима Свириденка уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО. Указ про це оприлюднено на сайті глави держави.

Колишній санітарний інструктор медичної роти 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ Вадим Свириденко має досвід роботи в медичній сфері та авторитет серед громадських організацій та організацій воїнів АТО.

Уповноважений вивчатиме ситуацію щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО і в разі порушення таких прав виправлятиме ситуацію. Крім того, Свириденко братиме участь у підготовці нормативно-правових актів.

Санінструктор Вадим Свириденко в лютому 2015 року під Дебальцевом потрапив у полон бойовиків, а після звільнення прийшов до тями в операційній, де лікарі ампутували йому обморожені п’ясті й ступні. Після тривалого лікування, протезування й реабілітації у США боєць повернувся до Києва і опікується проблемами побратимів-учасників бойових дій на сході України, які зазнали там серйозних поранень.

XS
SM
MD
LG