Доступність посилання

ТОП новини

Рівняння на президента («СХЕМИ» | ВИПУСК №111)


Рівняння на президента

У минулих випусках ми показали віллу президента України в Іспанії, яку Петро Порошенко не вніс у свою декларацію у розділі нерухомість, вписавши лише фірму, на яку ця вілла оформлена. Такий крок складно назвати прозорістю – адже наявність фірми у декларації не дасть уявлення громадянину про те, що у президента є приватна резиденція на Середземному морі. Історія викликала резонанс – адже по суті президент своїми діями дав приклад іншим політикам та чиновникам: якщо глава держави може ховати елітне майно за фірмами – чому іншим не можна?

Спецагент із Запоріжжя

Цього року в Україні нарешті запрацювало електронне декларування майна українських слуг народу: чиновників, суддів, прокурорів. Згідно з Законом «Про запобігання корупції», всі вони мали прозвітувати про свої статки до 1 листопада.

Але серед українських високопосадовців виявилися ті, хто досі цього не зробив.

Наприклад, Костянтин Бриль – голова Запорізької обласної адміністрації. Він єдиний з-поміж усіх очільників областей, хто не оприлюднив своєї електронної декларації. Тож ми вирішили дослідити, що і чому приховує чиновник.

Молочні ріки для екс-регіоналів

Підприємство «Білогір’ямолокопродукт» на Хмельниччині, за яким стоять колишні депутати від Партії регіонів, кілька місяців не платить селянам за молоко, яке збирає на переробку. Сукупний борг – більш як 74 мільйони гривень. Коли великі й малі виробники молока вийшли на протест і заблокували роботу підприємства – їх розігнав спецпідрозділ обласної поліції. Не обійшлося без крові та переломів. Тож ми вирушили на Хмельниччину, аби з'ясувати всі обставини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG