Доступність посилання

ТОП новини

27 сенаторів закликали Трампа зайняти жорстку позицію щодо Росії через Україну


Дональд Трамп і мапа Росії, комбіноване фото
Дональд Трамп і мапа Росії, комбіноване фото

Група сенаторів США, що складається з 12 республіканців і 15 демократів, підписала листа до новообраного президента Дональда Трампа, закликаючи його зайняти жорстку позицію щодо Росії у зв’язку з тим, що вони назвали «військовим захопленням земель» в Україні.

Лист, до якого сенатори внесли деякі з провідних голосів зовнішньої політики в Республіканській партії Трампа, став першою ознакою того, що законодавці можуть заявити про свою незгоду з Білим домом щодо деяких міжнародних питань.

Трамп продемонстрував під час своєї кампанії, що він може зайняти м’якшу лінію у відносинах із Москвою, неодноразово хвалив керівництво президента Росії Володимира Путіна.

«У світлі агресії з боку Росії, що триває, і неодноразовій відмові поважати територіальну цілісність України та суверенне право вибирати свою власну долю, ми також повторюємо наш заклик до Сполучених Штатів збільшити політичну, економічну і військову підтримку України», – йдеться в листі, ініційованому сенатором-демократом Річардом Дурбіном і республіканцем Робом Портманом, співголовами групи підтримки України в Сенаті.

У листі сенатори також написали, що анексія Криму Росією не повинна бути прийнята, і що Сполучені Штати не повинні скасовувати санкції, накладені на Росію за її поведінку на сході України.

Серед сенаторів-республіканців, які підписали лист, були Джон Маккейн – голова комітету Сенату з питань збройних сил, і Ліндсі Грем – голова підкомітету з асигнувань, який здійснює нагляд за Державним департаментом.

Більшість республіканців і демократів у комітеті із закордонних справ сенату також підписала листа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG