Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: звільненого з полону Без’язикова затримали за співпрацю зі спецслужбами Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України затримала полковника Збройних сил України Івана Без’язикова, звільненого в липні з полону бойовиків, за підозрою в співпраці з російськими спецслужбами, заявляє керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, Без’язикова підозрюють в участі у терористичній організації. Про вербування українського військового свідчили, зокрема, інші колишні полонені, додав Ткачук.

«Без’язиков спільно з іншим представником російської розвідки – я цитую зі свідчень звільненого нашого хлопця – «намагалися схилити мене на перехід на сторону «ДНР», запропонував посаду заступника командира загону». Під час бесіди Без’язиков поводився вільно, підтримуючи розмову із вказаним співробітником російської розвідки, був вдягнений у військову форму Росії і мав при собі зброю – автоматичний пістолет Стєчкіна», – зазначив Ткачук.

За інформацією СБУ, Іван Без’язиков після намагався влаштуватись на роботу «до іншого військового закладу, де циркулює інформація з обмеженим доступом».

Івану Без’язикову оголосили про підозру 12 грудня, запобіжний захід має визначити 13 грудня Шевченківський суд Києва, зауважив Олександр Ткачук. До затримання і наразі, за його словами, підозрюваний залишається офіцером Збройних сил України.

Полковника Без’язикова звільнили із майже дворічного полону у липні цього року.

XS
SM
MD
LG