Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: сирійські організації звинуватили Росію у воєнних злочинах


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Напруження довкола ситуації в сирійському місті Алеппо не вщухає. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляла, що евакуація з утримуваних повстанцями районів зупинилась, а гуманітарним організаціям і автомобілям без пояснень наказали залишити район. І це попри те, що у місті залишилось значне число жінок і немовлят, дітей віком до 5 років. Чотири сирійські правозахисні організації вже звинуватили Росію у скоєнні або співучасті у воєнних злочинах у Сирії. Автори звернення до Незалежної міжнародної комісії з розслідування подій у Сирії заявляють, що російські повітряні удари в районі Алеппо вбили 1207 мирних жителів, серед яких 380 дітей. Зі свого боку активісти у Києві, Харкові та Львові провели акцію на підтримку мирного населення цієї країни (відео).

Націоналізація чи псевдонаціоналізація? Україною прокотився черговий шквал чуток про націоналізацію «Приватбанку», одним із найбільших акціонерів якого є Ігор Коломойський. Інформація про це вже спричинила паніку серед клієнтів цієї банківської установи, яка, зі свого боку, чутки про націоналізацію спростувала. «На найпростішому рівні це схоже на те, що президент України хоче здійснити перерозподіл банківської системи на користь своїх банківських структур і використовує для цього повністю підконтрольний собі Нацбанк», – вважає економіст Андрій Новак.

Ветерани АТО обіцяють блокаду окупованих територій Донбасу у разі незвільнення полонених, яких утримують угруповання «ДНР» і «ЛНР». Про це в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» заявив офіцер батальйону «Донбас» Євген Шевченко. Він зазначив, що учасники добровольчих батальйонів і ветерани антитерористичної операції почнуть акцію через 7 днів – 23 грудня. Наразі ж в угрупованні «ДНР» заявили, що не віддадуть нікого у відповідь на жест доброї волі України звільнити 15 затриманих, щоб розблокувати процес обміну.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Мережа Facebook розпочала протидію «фейковим» новинам. Тепер користувачі зможуть позначати як «фейкові» повідомлення, що з’являються в їхній стрічці. Для перевірки достовірності викладеної інформації мережа співпрацюватиме з ABC News, Associated Press та іншими медіакорпораціями. У разі, якщо партнери вкажуть на викривлення даних, ці повідомлення у Facebook матимуть позначку «суперечливі».

Цього тижня в Україні розпочали продаж ялинок. Тож починається дискусія довкола одного з головних символів новорічних свят – зеленої красуні. Намагаючись визначитися, живу обрати чи штучну, екологи радять одразу подумати про те, де зрізана жива ялинка опиниться потім, і кажуть, що найкращий варіант – знайти їй заміну, оскільки ялинка для багаторазового використання виготовлена з пластику, а щодо легальності зрубаної гарантій бракує. То як зберегти святковий настрій і при цьому не нашкодити довкіллю, читайте у статті «Як правильно вибрати ялинку? Досвід України та США». А про екологічний підсумок року йдеться в інтерв’ю з міністром екології та природних ресурсів​ Остапом Семераком.

Святкового Вам настрою попри не завжди втішні новини. Ну і будьте чемні. Скоро прийде Святий Миколай :)

Ваше чемне Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG