Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на Світлодарській дузі бойовики вели артобстріл з території населених пунктів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міністерстві оборони України заявляють, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі складно вести через їхню стрілянину з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка.

«Заслуговує на увагу той факт, що вогонь артилерії супротивник вів безпосередньо з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве, що не давало можливості адекватно реагувати у відповідь, з метою недопущення втрат серед мирного населення», – сказав керівник об’єднаного оперативного штабу Збройних сил Олександр Сирський.

Він зазначив, що за минулу добу по позиціях українських військових було випущено 34 снаряди калібру 122 міліметри і 694 міни калібром 120 і 82 міліметрів.

За словами Сирського, метою цих дій сепаратистів було просування у бік населеного пункту Луганське Донецької області та захоплення стратегічно важливих об’єктів.

Представник Міноборони зазначив, що наразі ситуація на Світлодарській дузі є спокійною.

18 грудня у прес-центрі штабу АТО повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули 5 українських військових і ще 6 були поранені. За даними штабу, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку і тривали вони дві години.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, яке розташоване біля Дебальцева.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG