Доступність посилання

ТОП новини

Шульц: Європарламент готовий завершити необхідні процедури для надання Україні «безвізу»


Петро Порошенко і Мартін Шульц, архівне фото
Петро Порошенко і Мартін Шульц, архівне фото

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє про готовність завершити всі необхідні процедури для надання Україні безвізового режиму. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка з посиланням на його розмову ізШульцом.

«Мартін Шульц підтвердив готовність Європейського парламенту завершити всі відповідні внутрішні процедури для того, щоб виконати зобов'язання Європейського Союзу про надання українським громадянам права на безвізові поїздки в ЄС», – йдеться у повідомленні.

Порошенко подякував президенту Європарламенту за чітку позицію в підтримку України під час засідання Європейської Ради, що пройшло в Брюсселі 15 грудня, зокрема, щодо розблокування процесу ратифікації угоди про асоціацію, безвізового режиму для України й продовження санкційного режиму стосовно Росії.

За повідомленням, Шульц також наголосив на важливості якнайшвидшого завершення ратифікації Угоди про асоціацію й висловив готовність усіляко сприяти цьому процесу.

Минулого тижня Європейський парламент ухвалив механізм тимчасового припинення дії безвізового режиму Європейського союзу з третіми країнами, що відкриває шлях для візової лібералізації для України.

Раніше в ЄС вирішили, що після всіх затверджень рішення про безвізовий режим для України, так само як і для Грузії, може набути чинності тільки разом із новим механізмомприпинення таких безвізових режимів для будь-якої з шести десятків країн світу, щодо яких такі режими діють. Тепер його ще має затвердити Рада ЄС. Дата набуття ним чинності наразі не відома.

XS
SM
MD
LG